Hannie Wolsink - Smit                                                                                                                                    †††† ††                                      Keramiek

 

Biografie

 

††††††††††††††††††   

 

Sinds 1994 ben ik bezig met keramiek. Tot die tijd heb ik lang gezocht naar een goede invulling van mijn drang naar expressie. Ik had de behoefte om iets te creŽren met mijn handen.

Toen ik met klei in aanraking kwam was dit het voor mij, hier had ik allang naar gezocht, het was iets tastbaars.

 

Na het draaien van klei ben ik me gaan toeleggen op het handvormen, daar ik in het handvormen nÚg meer van mijn ideeŽn kwijt kan. Hierin leg ik mijn gevoel, wat zich uit in keramiek met een tintje oosters accent. De inspiratie voor de vormen van mijn werk haal ik uit mijn directe omgeving, door "anders" te kijken naar alledaagse dingen.

 

Het op een speelse wijze met glazuren experimenteren en combineren geeft op mijn werk de meest verrassende eindresultaten.

Naast het gewone bakken maak ik ook raku - gestookt werk, nog altijd een fascinerende manier van stoken.

De laatste periode ben ik erg georiŽnteerd op het ontwerpen van objecten met als basis de driehoek. Wanneer je de driehoek als basis neemt heb je oneindig veel mogelijkheden. De vormen die er uit voortkomen zijn asymmetrisch en ďstrakĒ.

Mijn creatieve ideeŽn zijn nog lang niet allemaal uitgewerktÖ

 

Voor de finishing-touch maak ik vaak gebruik van andere materialen zoals: hout, staal, kunststof en aluminium. Een bijkomstig aspect is dat mijn werkstukken zowel als object en als gebruiksvoorwerp kunnen functioneren.

 Voor mij is een vorm pas af als hij dicht is, maar hij moet wel geopend kunnen worden....

 

                                                                         †††††††††††††††††††††††††††††††††† Hannie

 

 

  Home

Webdesign:†††† Herman Wolsink ģ2023